Vzdělávací hry (online i offline) pro děti

Vzdělávací hry, které se dají hrát online i offline hry, vhodné pro Android a iOS, mají spoustu výhod. Internet je dnes často relativně pomalý a dost nespolehlivý a servery nestíhají nadměrnou zátěž. Tyhle hry zkuste dětem stáhnout nebo koupit.

1.    Fruit ninja

Fruit Ninja funguje to i offline. Dítě se může proměnit v ninju a krájet ovoce. Grafika je plná barev. Možná vaše děti dostanou chuť i na ovoce. Mohou ji hrát až 4 hráči a dá se hrát na notebooku, tabletu i telefonu. Námi uváděné hry jsou vhodné pro Android i iOS. Vyzkoušet můžete i hru Ludo King, Candy Crush, logickou hru Monument Valley 2 nebo Lepův svět, kde je cíle získat zpět ztracené zlato.

2.    Crossy Roads

Ve hře Crossy Roads děti pomáhají postavičkám Disney přecházet silnice. V cestě jim stojí auta, vlaky a lodě. Pokud je pohyb příliš rychlý nebo příliš pomalý, postava se rozpadne. Barevný svět je postaven z bloků podobných Minecraftu s možností různých nastavení. K dispozici je režim pro více hráčů všech věkových kategorií a funguje offline na obou mobilních operačních systémech.

3.    Mekorama

Mekorama je bezplatná offline hra, která rozhodně patří mezi skvělé dárky pro děti připomínající Monument Valley. Úkolem je ukazovat postavám cestu, aby mohly dokončit úrovně. Logická, vzdělávací a stimulující hra, kde musí děti najít způsob, jak provést postavu až na konec cesty. K dispozici je 50 úrovní s možností stáhnout úrovně vytvořené jinými hráči ze sociálních médií nebo si vytvořit vlastní.

4.    National Geographic Kids

National Geographic Kids je vzdělávací web zahrnující videa a online vzdělávací hry pro děti zdarma, zaměřené hlavně na přírodní svět a zvířata. Děti mohou virtuálně cestovat po různých zemích, zjistit zábavná fakta, odpovídat na kvízy, zveřejňovat komentáře a odesílat fotografie. Herní centrum je plné interaktivních her s jasnými pokyny a různými úrovněmi obtížnosti, které posilují logiku i paměť.

5.    Funbrain

Funbrain je bezplatný vzdělávací web pro děti od Pre-K do 8. ročníku, kde jsou v zábavném a bezpečném online prostředí hry, knihy, komiksy a videa. Děti mohou při řešení úkolů rozvíjet dovednosti čtení, gramotnosti, matematiky. Kromě her jsou tu digitální knihy, jako Amelia píše znovu, Deník Wimpy Kid a Brewster Rockit. Pokud jedete třeba na chatu nebo do přírody, pořiďte si také deskové hry pro děti.

6.    Mr. Nussbaume

Mr. Nussbaum je vzdělávací web s výukovými hrami v kategoriích podle úrovně a typu obsahu s cílem zlepšit výuku klíčových konceptů, nápadů, témat a souborů faktů přes interaktivní web. Ve stupních K-8 dětem zpříjemní učení i shromažďování informací a posílí budování dovedností i úspěchů. Každý může být superhrdina.

7.    Software Sheppard

Sheppard Software je vzdělávací web s bezplatnými vzdělávacími hrami se zvukovými a vizuálními efekty. Učení je pro děti zábavné a interaktivní. Hra má různé úrovně obtížnosti a je vhodná pro děti v jakémkoli věku. Děti si procvičí mozek v mnoha předmětech, jako jsou matematika, zeměpis, věda, jazyky, zvířata, zdraví a kreativní činnosti. Srozumitelné pokyny hravě procvičí základní znalosti.

8.    Poptropica

Poptropica byla vytvořena autorem populárního dětského komiksu Deník Wimpy Kid. Děti si bezplatně užijí poutavé hry plné příběhů i úkolů a prozkoumávají nové světy. Díky vytváření postav, které cestují po ostrovech, se učí z historických příběhů, zdokonalují své dovednosti v řešení problémů a objevují tajemství. Tyto weby patří mezi oblíbené stejně jako další zábava pro děti, na kterou vám dáme tipy.

9.    ABCYa!

ABCYa! je herní web vytvořený dvěma učiteli, kteří chtěli dětem poskytnout kvalitní zdroje k učení. Schválený web vzdělávacích počítačových her pro studenty ZŠ slouží pro zlepšení jazyků a matematiky. Více než 400 vzdělávacích a zábavných her pro předškolní děti až po 6. ročník zahrnuje psaní, násobení či slovní druhy.

10. PBS Kids

PBS KIDS je stránka plná vzdělávacích zdrojů pro zábavné učení založené na učebních osnovách. Děti zažijí 360stupňový přístup k možnosti uspět ve škole i v životě. Široká škála vzdělávacích a kreativních her pro budování znalostí, vzbuzování zvědavosti, kritického myšlení i představivosti pro děti předškolního a školního věku pro fyzický, sociální, kognitivní a emocionální vývoj.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.