Jak si vytvořit sliz z domácích surovin

Výrobě různobarevných slizů mnoho dětí doslova propadlo a pokouší se je doma vyrábět. Aby je vyráběly z bezpečných přísad, podívejte se, jak si mohou sliz vyrobit.

Nejčastěji používané suroviny na výrobu slizu jsou totiž zdraví škodlivé. Mnoho receptů na jeho výrobu obsahuje nebezpečné látky, kterým bychom se měli vyhnout. Tou první je borax, což je přípravek k hnojení rostlin, který při styku s pokožkou může vyvolat různé nepříjemné reakce. Často jsou ingrediencí i různá tekutá lepidla, která mohou mít při dlouhodobém kontaktu s pokožkou podobně nebezpečný dopad jako borax.

Jak si vyrobit sliz ze zubní pasty a šamponu

Sliz jde poměrně jednoduché vyrobit i z ingrediencí, u kterých se nemusíme obávat nežádoucích účinků. Stačí levné přísady a všechny potřebné věci na výrobu slizu máte většinou doma. Pokud vám něco chybí, seženete je běžně v obchodě.

Co je třeba na výrobu slizu

  • zubní pastu
  • šampon na vlasy
  • potravinářské barvivo
  • případně třpytky

Nezáleží na značce zubní pasty ani šamponu, klidně použijte ty nejlevnější. Vyberte však ty s co možná nejhustější konzistencí, aby vám vyrobený sliz dobře držel pohromadě. Odměřte si takové množství šamponu, jak objemný budete chtít mít výsledný produkt mít. Doporučujeme 4 lžíce šamponu. Přidejte k němu množství zubní pasty odpovídající ¼ objemu vámi použitého šamponu, tedy 1 lžíci. Pak stačí přidat vybrané barvivo nebo třpytky pro hezčí výsledný vzhled slizu. Všechny ingredience důkladně promíchejte, aby se dobře propojily a pak vložte vzniklou hmotu na 1 a půl hodiny do mrazáku. Pak je vyjměte a prohněťte v rukách.

Sliz z kondicionéru a kukuřičného škrobu

Promíchejte kukuřičný škrob a vlasový kondicionér v poměru 2 : 1. Pro obarvení opět přidejte pár kapek potravinářského barviva nebo trochu třpytek. Vše opět promíchejte, dejte ztuhnout do mrazáku a pak můžete sliz používat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.